Image

Hotelnictví a cestovní ruch


4letý maturitní obor

Už odmala všechno a všechny organizuješ a nebojíš se prosadit tu svou? Láká tě mít pod palcem restaurační a hotelový provoz? Nebo toužíš objevovat vůně a chutě světa?

Na tomhle oboru se naučíš kompletně pečovat o hotelového hosta – od recepce, přes ubytování, přípravu jídel až po samotnou obsluhu. Zvládneš řídit stravovací provoz a zjistíš, jak nejlépe naplánovat zájezd a připravit průvodcovský výklad. Získáš zkrátka široký přehled, díky kterému budeš mít dveře do světa otevřené.


Stáhni si přihlášku

Kriteria

Důležité informace

KÓD OBORU
65-42-M/01

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Hotelnictví

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s maturitou

ZAKONČENÍ STUDIA
Maturitní zkouška

DÉLKA STUDIA
4 roky

FORMA STUDIA
Denní

MÍSTO VÝUKY
Hradec Králové

POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
30

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Proč jít na tento obor


Dělej, co tě baví


Svou kvalifikaci si můžeš rozšířit v sommeliérském, barmanském a baristickém kurzu.

Nudit se nebudeš


V rámci předmětu průvodcovství tě čekají exkurze na zajímavá místa a podíváš se i za kulturou.

Kvalitní praxe


Tento obor je hodně o praxi. Tu získáš nejen ve cvičných kuchyních, ale také v naší restauraci, v hotelech i na cateringových akcích. V posledním ročníku tě čeká příprava maturitního rautu.

Se všemi se domluvíš


Dorozumíš se dvěma cizími jazyky. Základem je angličtina, ke které si přidáš další cizí jazyk.

V hotelu se neztratíš


Práci v hotelu si prohlédneš ze všech stran. Poznáš práci kuchaře, číšníka i manažera.

Kde se uplatníš


Možností uplatnění budeš mít opravdu hodně. Práci najdeš jako provozní restaurací, kaváren a ubytovacích zařízení. Můžeš také pracovat na hotelové recepci, informačním centru nebo v cestovní kanceláři.

Lákalo by tě spíš provádět turisty po zajímavých místech? A co takhle otevřít si vlastní bistro, penzion nebo cestovku? Cest je nespočet a je jen na tobě, jakou si zvolíš.

Co se na oboru naučíš?


  • Poznáš práci kuchaře, číšníka i manažera. Naučíš se připravovat pokrmy, míchat nápoje, obsluhovat hosty a kompletně řídit stravovací provoz.
  • Získáš základy ekonomie, účetnictví a managementu a naučíš se komunikovat s různými typy lidí. V praxi tě pak nepřekvapí ani nároční klienti.
  • Naučíš se organizovat práci nejen svoji, ale i ostatních lidí – tak, aby provoz probíhal hladce a hosté byli spokojeni.
Zjisti, co ti můžeme nabídnout

Co o nás říkají žáci a absolventi?


Přečti si názory a zkušenosti o studiu na naší škole od těch, kteří si to zažili na vlastní kůži - od našich žáků a absolventů.
Image

Michal Dvořáček

absolvent oboru Nástavba - podnikání 2011, ředitel obchodní sítě eDo Finance a.s.
"Škola mi dala základy v podnikání a ekonomice, které jsem využil dále ve svém vlastním podnikání. Dnes jsem ředitelem obchodní sítě eDO Finance a.s. a vedu tým 35 spolupracovníků v oboru financí. Na SŠSOG mám jen ty nejlepší vzpomínky."
Image

Michael Šimončič

absolvent oboru Sportovní management 2015, Store Manager O2 a podnikatel
"Spojení sportu a studia na této škole funguje a student dostane maximální podporu ze strany školy. Škola mě připravila na následující životní období, na to co přijde, když hokej nevyjde. Základy ekonomiky a podnikání aktuálně plně využívám ve své práci."

Chceš studovat tento obor?

Vyber si SŠSOG Hradec Králové a nastartuj svoji kariéru v hotelnictví.
Zjisti, jak na přijímačky