Image

Kuchař – číšník


3letý učební obor

Jsi milovníkem dobrého jídla a pití? Doma už zkoušíš nejrůznější recepty a baví tě objevovat nové chutě? Možná chceš pracovat v gastronomii, jen se nemůžeš rozhodnout, jestli v kuchyni nebo za barem. V tom případě je tenhle obor přímo pro tebe!

Seznámíš se nejen s českou, ale také se zahraniční gastronomií, osvojíš si různé způsoby obsluhy a v restauraci budeš jako doma. Svoje znalosti rozšíříš v odborných kurzech a po absolvování se rozhodneš, co tě baví nejvíc.


Stáhni si přihlášku

Kriteria

Důležité informace a formuláře

KÓD OBORU
65-51-H/01

RÁMCOVÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM
Kuchař – číšník

DOSAŽENÉ VZDĚLÁNÍ
Střední vzdělání s výučním listem

ZAKONČENÍ STUDIA
Závěrečná zkouška

DÉLKA STUDIA
3 roky

FORMA STUDIA
Denní

MÍSTO VÝUKY
Smiřice

POČET PŘIJÍMANÝCH UCHAZEČŮ
19

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY
Kompletní informace o přijímacích zkouškách zde.

POVINNÁ LÉKAŘSKÁ PROHLÍDKA
Ano

Proč jít na tento obor


Jisté uplatnění


S tímto oborem se o uplatnění bát nemusíš – po šikovných kuchařích a číšnících je vysoká poptávka a často si vydělají pěkné peníze.

Dělej, co tě baví


Pokud se chceš v oboru rozvíjet, můžeš se účastnit různých odborných kurzů a stát se barmanem, baristou nebo sommeliérem.

Kvalitní praxe


Teoretické znalosti převedeš do praxe přímo ve školním stravovacím pracovišti – tam budeš nejen vařit, ale také obsluhovat.

Moderní gastronomie


U nás jdeme s dobou. Seznámíš se i s novými technologiemi a postupy moderní gastronomie.

Pokračuj dál


Vzdělávej se dál. Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.

Začni podnikat


Získej zkušenosti a můžeš začít podnikat a otevřít si třeba vlastní bistro.

Kde se uplatníš


Uplatníš se především jako kuchař nebo číšník, a to jak u nás, tak v zahraničí. Práci najdeš v restauracích, jídelnách, barech, kavárnách i v luxusních hotelech.

Se vzděláním v gastronomii můžeš po získání zkušeností začít podnikat a otevřít si třeba vlastní bistro.

Co se na oboru naučíš?


  • Ovládneš kuchařské i číšnické umění – a pak bude jen na tobě, jakým směrem se po škole vydáš.
  • Osvojíš si zásady obsluhy, naučíš se flambovat, porcovat maso a ovoce. Poznáš, co je to fondue a další speciality mezinárodní kuchyně.
  • Naučíš se připravovat jídla teplé i studené kuchyně a základní dezerty. Seznámíš se i s novými technologiemi a postupy moderní gastronomie.
  • Zvládneš sestavit jídelníček a slavnostní menu o několika chodech.
  • Maturitu můžeš získat na nástavbě přímo na škole.
Zjisti, co ti můžeme nabídnout

Co o nás říkají žáci a absolventi?


Přečti si názory a zkušenosti o studiu na naší škole od těch, kteří si to zažili na vlastní kůži - od našich žáků a absolventů.
Image

Michal Dvořáček

absolvent oboru Nástavba - podnikání 2011, ředitel obchodní sítě eDo Finance a.s.
"Škola mi dala základy v podnikání a ekonomice, které jsem využil dále ve svém vlastním podnikání. Dnes jsem ředitelem obchodní sítě eDO Finance a.s. a vedu tým 35 spolupracovníků v oboru financí. Na SŠSOG mám jen ty nejlepší vzpomínky."
Image

Michael Šimončič

absolvent oboru Sportovní management 2015, Store Manager O2 a podnikatel
"Spojení sportu a studia na této škole funguje a student dostane maximální podporu ze strany školy. Škola mě připravila na následující životní období, na to co přijde, když hokej nevyjde. Základy ekonomiky a podnikání aktuálně plně využívám ve své práci."

Chceš studovat tento obor?

Vyber si SŠSOG Hradec Králové a nastartuj svoji kariéru v gastronimii.
Zjisti, jak na přijímačky